Blessure opgelopen? Naar de fysio!

sport blessureIn ons land wordt er veel gedaan aan sport. Sporten die veel worden uitgevoerd zijn voetbal, tennis en hardlopen. Maar er zijn natuurlijk vele verschillende sporten die gedaan worden. Het komt soms voor dat men door het sporten een blessure oploopt.

Voor deze klachten kan men zorg krijgen. Vaak gaat het om relatief kleine blessures, maar door er tijdig bij te zijn wordt de kans op langdurige klachten verminderd. Er zijn diverse blessures die veel voorkomen bij het sporten. Zo is er bijvoorbeeld de enkel die verzwikt is, of iemand die een knieblessure heeft opgelopen.

De fysio

Als iemand een dergelijke blessure heeft opgelopen, dan gaat men in eerste instantie naar de huisarts. Deze eerste kan bepalen wat er precies aan de hand is en een advies geven. In bepaalde gevallen zal de huisarts de mensen met een blessure doorverwijzen naar de fysio. Men kiest vervolgens zijn of haar eigen fysiotherapie en maakt een afspraak. Daar kunnen de mensen geholpen worden met deze klachten.

Deze instellingen zijn er om de blessure zo snel mogelijk te verhelpen. Afhankelijk van de blessure kan er worden gemasseerd of oefeningen worden gedaan. Ook zullen er vaak oefeningen meegegeven worden om thuis uit te voeren. De behandeling bij de fysio duurt meestal een half uurtje, maar in bepaalde gevallen is dit langer.

Advies om blessures te voorkomen

Natuurlijk kunt u altijd hulp krijgen als een blessure is opgelopen, maar voorkomen is natuurlijk altijd nog beter dan genezen. Een fysiotherapeut kan ook advies geven over uw specifieke situatie, om de blessure in de toekomst te voorkomen. Denk bij het hardlopen bijvoorbeeld aan het op de juiste manier afrollen van de voet, of bij het voetballen aan de juiste manier van een bal wegtrappen. Dit advies kan ook worden gegeven tijdens een behandeling en helpt u dus in de toekomst om dezelfde blessure te voorkomen.