Diverse ingrepen in de cosmetische chirurgie

Cosmetische of plastische chirurgie is een term waar u wellicht wel eens van gehoord heeft. In de voorbijgaande jaren is dit steeds populairder geworden en is er meer aandacht voor gekomen. Mensen lijken er ook eerder voor uit te komen en zich niet te schamen om een ingreep uit te laten voeren. Een bekende ingreep voor vrouwen is het vergroten van de borsten. Een ingreep die, zoals de naam al doet vermoeden, voor een grotere boezem kan zorgen. Daarnaast zijn er nog talloze andere ingrepen van een neuscorrectie tot een ingreep om overtollig vel te verwijderen op de buik (de buikwandcorrectie).

cosmetische chirurgieAlhoewel plastische chirurgie ooit bedoeld was om soldaten uit oorlogsgebieden weer een normaal gezicht / uiterlijk te geven, is er nu veel aandacht voor cosmetische chirurgie. Mensen willen iets aan het uiterlijk aanpassen zoals de neus, de borsten of iets anders. Voor deze ingrepen kan er naar een kliniek gegaan worden waar deze ingrepen gedaan worden. Hier zijn specialisten werkzaam in de plastische chirurgie die op basis van een consult kunnen bepalen of er iets gedaan kan worden met de wensen. Ieder lichaam is natuurlijk verschillend en hier moet dus naar gekeken worden.

De nieuwe techniek lipofilling

Een relatief nieuwe techniek in de plastische chirurgie is lipofilling. Een techniek die via een liposuctie / liposculptuur vet van een bepaalde plek wegneemt (bijvoorbeeld buik, benen) en dit op een andere plek weer injecteert (bijvoorbeeld borsten, gezicht). De techniek lipofilling maakt dus gebruik van lichaamseigen vetweefsels in plaats van kunstmatige fillers. Dit zorgt voor minder complicaties.